Изтичане на радиоактивна вода на територията на японската АЕЦ Фукушима-1 е

...
Изтичане на радиоактивна вода на територията на японската АЕЦ Фукушима-1 е
Коментари Харесай

5,5 тона радиоактивна вода изтекоха от АЕЦ Фукушима-1


Изтичане на радиоактивна вода на територията на японската АЕЦ  " Фукушима-1 " е било засечено през днешния ден. За него заяви операторът  на електроцентралата Tokyo Electric Power (TEPCO). Обемът на изтеклата радиоактивна вода е 5,5 тона, а концентрацията на радиоактивни детайли доближи 22 милиарда бекерела (мерна единица за интензивността на радиоактивен източник), заяви в. Asahi. Както отбелязва изданието, има възможност изтеклата вода да е проникнала в почвата и да продължи да се натрупва в земята.

Аварията е зародила от източната страна на постройката на инсинератора във вентилационен отвор. Обхватът на теча е бил почти 4 на 4 метра „ Водата може да е проникнала в почвата през процеп в желязната плоча под теча “, споделиха от компанията.

Един чиновник на атомната централа е приет в болница и е откаран от станцията с кола за спешна помощ. Посочва се, че „ по тялото не е намерено замърсяване “, само че детайлности за положението му не се оповестяват. TEPCO също по този начин увери, че анализите не демонстрират „ обилни промени “ в положението на подпочвените и морските води, само че компанията ще ускори мониторинга.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР